.be
Hallo Ouders: Ouders bereikbaar op 7 telefoonnummers
Skip Navigation LinksHome > Kids-Id

Kids-ID

De Kids-ID is een identiteitsbewijs voor Belgische kinderen jonger dan twaalf. Ze vervangt het witte kaartje dat kinderen nodig hebben om naar het buitenland te gaan en is geldig voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen.

Maar de Kids-ID is heel wat meer dan een identiteitsbewijs !
Dankzij de chip en de pincode kunnen kinderen met de Kids-ID niet alleen veilig op het internet chatten; de kaart kan ook gebruikt worden als bibliotheekpas, als zwembadabonnement, bij de inschrijving op school of als lidkaart van de sportclub.

De kaart biedt kinderen bovendien een extra bescherming in noodgevallen!
De dienst HALLO OUDERS verbonden aan de Kids-ID kan gratis geactiveerd worden op deze site en dat in een handomdraai. Eenmaal geactiveerd, kan elke volwassene die uw kind in nood vindt, het HALLO OUDERS nummer bellen dat zich op de achterzijde van de Kids-ID bevindt. Op deze manier worden de nummers in volgorde van hun belangrijkheid gebeld.

De prijs voor een Kids-ID kan variëren naargelang de gemeente. De huidige tarieven van de identiteitsdocumenten kunnen geraadpleegd worden op de site www.ibz.rrn.fgov.be < Identiteitsdocumenten < Kids-ID < Tarieven.

Heeft uw kind nog geen Kids-ID?
Vraag hem vandaag nog aan op uw gemeente.
Wilt u meer weten over het Kids-ID? Klik hier.
Hallo Ouders
Child Focus
Kids-ID
MachineName